icon icon

Pravila privatnosti

Komodiko d.o.o.
Apartmanija.me – Pravila privatnosti
December 24, 2018

Komodiko d.o.o. (u daljem tekstu "mi" ili "naša") upravlja veb sajtom i mobilnom aplikacijom Apartmanija.me (u daljem tekstu "Usluga"). Ova stranica Vas obavještava o našim pravilima o prikupljanju, korištenju i otkrivanju ličnih podataka dok koristite našu Uslugu i izborima koje ste povezali s tim podacima.

Vaše podatke koristimo za pružanje i poboljšanje Usluge. Korištenjem Usluge pristajete na prikupljanje i korištenje informacija u skladu s ovim pravilima. Osim ako je drugačije određeno u ovim Pravilima o privatnosti, pojmovi korišteni u ovim Pravilima o privatnosti imaju isto značenje kao u našim Uslovima i odredbama.

Prikupljanje i upotreba informacija

Prikupljamo nekoliko različitih vrsta informacija za različite svrhe kako bismo vam pružili i poboljšali našu Uslugu.

Vrste prikupljenih podataka

Lični podaci

Dok koristite našu uslugu, možemo Vas zamoliti da nam dostavite određene lične podatke koji se mogu koristiti za kontakt ili Vašu identifikaciju ("Lični podaci"). Podaci koji omogućuju ličnu identifikaciju mogu uključivati, ali nisu ograničeni na:

• Email adresa
• Ime i prezime
• Broj telefona
• Kolačići i podaci o korištenju
• Podaci o korištenju

Kada pristupate Usluzi putem mobilnog uređaja, možemo automatski prikupiti određene podatke, uključujući, ali ne ograničavajući se na, vrstu mobilnog uređaja koji koristite, jedinstveni ID mobilnog uređaja, IP adresu Vašeg mobilnog uređaja, koji operativni sistem koristi Vaš mobilni uređaj, koji Internet browser koristi Vaš uređaj, jedinstvene identifikatore uređaja i druge dijagnostičke podatke ("Podaci o upotrebi").

Praćenje i kolačići

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za praćenje aktivnosti na našoj usluzi i zadržavamo određene informacije.

Kolačići su datoteke s malom količinom podataka koje mogu sadržati anonimni jedinstveni identifikator. Kolačići se šalju Vašem browser-u sa veb sajta i čuvaju se na Vašem uređaju. Tehnologije praćenja koje se takođe koriste su beacon-i, tag-ovi i skripte za prikupljanje i praćenje informacija te za poboljšanje i analizu naše Usluge.

Svom browser-u možete narediti da odbije sve kolačiće ili da upozori kada se kolačić šalje. Međutim, ako odbijate kolačiće, možda nećete moći koristiti neke djelove naše usluge.

Primjeri kolačića koje koristimo:

• Kolačići sesije. Ovi kolačići su potrebni za pravilan rad naše usluge.
• Kolačići preferenci. Ove kolačiće kako bismo zapamtili Vaše preference i druge postavke.
• Sigurnosne kolačiće. Ove kolačiće koristimo za sigurnosne svrhe.

Upotreba podataka

Komodiko d.o.o. koristi prikupljene podatke za različite svrhe radi:

• Osiguravanja i održavanja Usluge
• Obavještavanja o promjenama na našoj usluzi
• Omogućavanja svojim korisnicima da učestvuju u interaktivnim djelovima naše Usluge kada to odluče
• Pružanja brige i podrške svojim korisnicima
• Pružanja analize ili vrijedne informacije sa ciljem poboljšanja Usluge
• Praćenja upotrebe Usluge od strane korisnika
• Otkrivanja, sprječavanja i rješavanja tehničkih problema

Prenos podataka

Vaši podaci, uključujući lične podatke, mogu se prenijeti i održavati na računarima koji se nalaze van Vaše države, opštine, grada ili druge državne nadležnosti gdje se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od zakona iz Vaše nadležnosti.

Ako se nalazite izvan Crne Gore i odlučite nam pružiti informacije, molimo da obratite pažnju na to da podatke, uključujući lične podatke, prenosimo u Crnu Goru i tamo ih obrađujemo.

Vaš pristanak na ovu Izjavu o privatnosti i Vaša predaja takvih informacija predstavlja Vaš pristanak na taj prenos.

Komodiko d.o.o. će preduzeti sve potrebne korake kako bi osigurali da se Vaši podaci tretiraju na siguran način I u skladu s ovim Pravilima o privatnosti, te da se prenos Vaših ličnih podataka neće odvijati u organizaciji ili zemlji, osim ako ne postoje odgovarajuće kontrole, uključujući sigurnost Vaših podataka i druge lične podatke.

Objava podataka

Pravne obaveze

Komodiko d.o.o. može otkriti Vaše lične podatke u dobroj namjeri kada je takvo djelovanje potrebno za:

• Poštovanje zakonske obveze
• Zaštitu i odbranu prava ili vlasništva Komodiko d.o.o.
• Sprečavanje ili istragu moguće nepravilnosti u radu Usluge
• Zaštitu lične sigurnosti korisnika Usluge ili javnosti
• Zaštitu od pravne odgovornosti
• Čuvanje sigurnosti podataka

Sigurnost Vaših podataka nam je vrlo važna, ali zapamtite da nijedan način prenosa putem Interneta, ili način elektronskog čuvanja nije 100% siguran. Iako nastojimo koristiti komercijalno prihvatljive načine zaštite Vaših ličnih podataka, ne možemo garantovati njihovu apsolutnu sigurnost.

Pružaoci usluga

Možemo angažovati treću stranu (firme i pojedince) kako bi olakšali sprovođenje naše Usluge ("Pružaoci usluga"), pružili Uslugu u naše ime, izvršili prateće usluge vezane uz Uslugu ili kako bi nam pomogli u analizi načina upotrebe naše Usluge.

Treća strana ima pristup Vašim ličnim podacima samo za obavljanje tih zadataka u naše ime i obvezuju se da ih neće otkriti ili koristiti u bilo koju drugu svrhu.

Analitika

Možemo koristiti pružaoce usluga treće strane za praćenje i analizu upotrebe naših usluga.

Google Analitika

Google Analitika je veb usluga koju nudi Google, te koja prati i izvještava o prometu veb sajta. Google koristi prikupljene podatke za praćenje i nadgledanje načina i količine upotrebe naše usluge. Ti se podaci dijele s drugim Google uslugama. Google može prikupljene podatke upotrijebiti za kontekstualizaciju i personalizaciju oglasa svoje oglasne mreže.

Određene vrste usluge Google Analitike možete isključiti u postavkama mobilnog uređaja, kao što su postavke oglašavanja na uređaju ili prema uputstvima Google-a u pravilima o privatnosti na linku: https://policies.google.com/privacy?hl=sr 

Da biste saznali više o Google pravilima o privatnosti, posjetite veb stranicu Google privatnosti i uslove: https://policies.google.com/privacy?hl=sr 

Linkovi do Drugih veb sajtova

Naša Usluga može sadržati linkove koji vode na druge veb lokacije kojima ne upravljamo. Ako kliknete na link treće strane, bićete preusmjereni na veb sajt treće strane.

Preporučujemo Vam da pregledate Pravila o privatnosti svake stranice koju posjetite.

Mi nemamo kontrolu nad i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, pravila o privatnosti ili prakse na veb sajtovima ili uslugama trećih strana.

Privatnost djece

Naša Usluga se ne obraća publici mlađoj od 18 godina ("Djeca").

Ne prikupljamo svjesno lične podatke od osoba mlađih od 18 godina. Ako ste roditelj ili staratelj, a pritom ste svjesni da nam je Vaše dijete dalo Lične podatke, kontaktirajte nas. U slučajevima kada postanemo svjesni da smo prikupili lične podatke djece bez saglasnosti roditelja, preduzimamo korake da uklonimo te podatke s naših servera.

Izmjene ovih pravila o privatnosti

Povremeno možemo ažurirati Pravila o privatnosti. Obavijestićemo Vas o svim promjenama objavljivanjem novog Pravila o privatnosti na ovoj stranici.

Kontaktirajte nas

Ako imate pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti, kontaktirajte nas:

Email: info@apartmanija.me 
Tel.: +382 67 000 112